Sier stopp

Snart må du bla opp for dette.

SIER STOPP: Snart kan du ikke lenger dele Netflix-kontoen din uten å betale for det. Foto: AP Photo/Gene J. Puskar/NTB
SIER STOPP: Snart kan du ikke lenger dele Netflix-kontoen din uten å betale for det. Foto: AP Photo/Gene J. Puskar/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Deler du Netflix-konto med venner eller andre utenfor husholdningen? Snart blir det slutt på å gjøre det uten å betale for det.

I fjor høst varslet Netflix at de vil slå ned på kontodeling, og snart skjer det:

Det blir slutt på passorddeling i løpet av årets første kvartal.

- Det er i dag utbredt bruk av kontodeling som undergraver vår langsiktige evne til å investere i og forbedre Netflix, samt bygge opp virksomheten vår, skriver Netflix i forbindelse med at de la fram regnskapet for det foregående kvartalet.

Framover vil strømmetjenesten ta betalt for kontoer som deler passord med andre, med en løsning der du kan betale for å legge til et ekstra medlem til kontoen din.

Det er ikke kjent hvor mye Netflix vil ta per ekstra medlem, men ifølge CNET kan det være snakk om mellom 3,50 og 4 dollar i USA. Med dagens kurs tilsvarer 4 dollar snaut 40 kroner.

Når det gjelder hvordan Netflix vil håndheve dette, er blant annet å se på IP-adresse, enhets-ID-er og kontoaktivitet for enheter som er logget inn på samme konto. Dersom kontoen din brukes ofte utenfor hjemmet ditt, vil du som kontoeier bli bedt om å verifisere at det er deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer