Sikker lagring av digitale bilder

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Hvilket medium bør en bruke for å sikrest mulig lagre sine digitalbilder? Foreløpig bruker jeg CD/DVD, men er redd for at riper, skader, fukt og generell levetid skal ødelegge hele samlingen. Har vurdert en dedikert ekstern harddisk, men løsningen er noe dyr og jeg er usikker på om det er den beste løsningen?

Datadoktoren svarer

Hei

Samlingen av digitale bilder blir fort større enn både CD og DVD, siden megapiksel-racet føret til stadig større filer. Skal du lagre alt i en enhet, må du satse på en harddisk.

Men du er opptatt av sikkerhet, og da må du gjøre begge deler, minst. Lag to sett kopier på DVD-plater, som du lagrer på to forskjellige steder. Disse platene er bare arkiv, og brukes ikke til visning av bilder. Med jevne mellomrom brenner du nye plater, som kompletterer samlingen med nye bildefiler.

Hvert år brenner du helt nye plater for hele samlingen.

Ta også kopi av alle filene på en ekstern harddisk, som du oppbevarer på et annet sted enn der PCen din befinner seg.

I PCen har du en egen disk til operativsystem og programmer, og en separat disk som bare brukes til alle typer data. Da er risikoen litt mindre for at filene skal bli borte på grunn av problemer med disken. Som regel er det systemdisken som har størst sjanse for å få problemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.