Sikker på at ingen ser deg?

Webkameraet ditt kan være kapret uten at du merker det.

Sikker på at ingen ser deg?
Publisert
Sist oppdatert

Webkameraer blir stadig mer allemannseie, som har sin naturlige forklaring i at de fleste bærbare PCer i dag selges med webkamera innebygd.

Noen bruker kameraet flittig når de snakker med andre over nettet - andre, derimot, bruker det aldri.

Adobe kunngjorde i går at et sikkerhetshull i Flash Player, som de fleste har installert som et tillegg til nettleseren sin. Sikkerhetshullet gjør at uvedkommende kan få tilgang til webkameraet ditt - uten at du samtykker.

Bruk webkameraet som overvåkingskamera

Slik gjør de det

Flash Player støtter nemlig kommunikasjon via webkamera. Det muliggjør tjenester som Cameroid (.com), der du kan bruke webkameraet ditt for å lage morsomme effekter. Andre tjenester lar deg prate med andre.

Når alt gjøres på riktig måte skal du imidlertid først bli presentert med muligheten for å godta eller avslå om webkameraet ditt blir brukt:

Sikker på at ingen ser deg?


Det er denne sjekken enkelte nå har klart å komme seg rundt. Ved å presentere deg for en tilsynelatende uskyldig lenke, klarer de å aktivere webkameraet ditt uten at du er klar over det. Merk allikevel at de fleste webkameraer har en lysdiode som indikerer at kameraet er i bruk.

Se hva Google har lagret om deg

Adobe vil komme med en fiks til dette problemet i slutten av måneden, men anbefaler i mellomtiden at du endrer sikkerhetsinnstillingene slik at kameraet ditt ikke er tilgjengelig for noen. Dette kan du gjøre via denne siden:

Sikker på at ingen ser deg?


Merk imidlertid at dette vil deaktivere webkameraet ditt for alle slike tjenester - inkludert de som ikke har som ambisjon å være slemme.

Kilde: Adobe [via Hardware]

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer