Sikkerhetsinstillinger og Firefox

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har nylig begynt å bruke Firefox og syntes det er et bedre og merbrukervennlig alternativ enn Explorer. Det sies videre at det ersikrere, men så begynte jeg å lure på om sikkerhetstiltakene tilWindows fortsatt fungerer når man bruker Firefox.Er brannmuren fortsatt aktiv og hva med Microsofts antispyware og Norton-programmer?Er det tillegg man bør laste ned for å bruke Firefox så sikkert som mulig?

På forhånd takk,

Lars

Datadoktoren svarer

Hei,

Brannmurer, antivirusprogrammer og lignende overvåker hele systemet og er ikke "eksklusivt" for Internet Explorer på samme måten som ActiveX er. Derfor fungerer disse utmerket uansett hvilken nettleser du bruker.

Microsoft Windows sin innebygde sikkerhetskontroll i kontrollpanelet for Internett, som er basert på forskjellige soner, virker derimot ikke når du bruker Firefox eller Opera.

Men så er det heller ingen grunn til det: Sikkerhetsinstillingene for Internett i Windows har utelukkende med ActiveX-kontroller å gjør, som bare fungerer når du bruker Internet Explorer.

Det at Firefox bruker det klassiske pluginsystemet i stedet for ActiveX-kontroller er nettopp en av fordelene til nettleseren. Microsofts ActiveX er nemlig en yndet metode å kapre startsider og kjøre ondsinnede programmer på maskinen din fra nettet på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer