Sikkerhetsspørsmål ikke så sikre likevel

Det er ikke bare passordene våre som er for dårlige.

GLEMT PASSORDET? Det er flere måter å få tilgang til en konto du har glemt passord på. Sikkerhetsspørsmål er ikke den beste av dem, mener Google. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
GLEMT PASSORDET? Det er flere måter å få tilgang til en konto du har glemt passord på. Sikkerhetsspørsmål er ikke den beste av dem, mener Google. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du vet sikkerhetsspørsmålene du enten blir bedt om å lage eller svare på for å gi nettkontoen din et ekstra lag med beskyttelse? Det viser seg at de ikke er så sikre likevel.

Ifølge en ny undersøkelse fra Google er sikkerhetsspørsmål faktisk den minst sikre måten å få tilgang til kontoen dersom du for eksempel glemmer passordet eller blir utestengt, skriver PC Mag.

Enten fordi de er for enkle å huske, og dermed enkle for hackere å gjette, eller for vanskelige å huske, og dermed lette for brukerne å glemme. Noen gyllen middelvei finnes ikke, skriver TechCrunch.

LES OGSÅ: 13 passordsynder du bør unngå

For mange liker pizza

Funnene kommer etter å ha studert hundrevis av millioner spørsmål og svar fra Google-brukere som har gjenopprettet sine kontoer, skriver Google i et blogginnlegg.

Ikke overraskende viser det seg at de enkle svarene er de minst sikre, gjerne fordi de inneholder ofte kjent eller offentlig tilgjengelig informasjon.

Hvis man gjetter favorittmaten til en engelskspråklig bruker, vil en hacker komme langt på vei ved å gjette «pizza»; nesten 20 prosent av Googles brukere har dette som sitt svar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer