Sikre deg Facebook-brukernavnet ditt

Balubaet startet lørdag morgen.

Aiai, Christine - der røk nok dine sjanser.
Aiai, Christine - der røk nok dine sjanser. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du lyst på en Facebook-adresse som er lett å huske?

Såkalte Vanity URLs er det kanskje ikke så mange som har hørt om, og hvis du er blant dem, skal vi bruke det neste avsnittet på å forklare deg konseptet.

En vanity-URL er en URL (nettadresse) som er pent formatert, og der URL-en gir deg en forventning om hva som skjuler seg bak. Vanity er det engelske ordet for forfengelighet, og henspeiler på at en pent formatert URL er noe for den forfengelige som vil skille seg ut.

Tar vi Facebook som et eksempel, er URL-en til profilsiden din ikke spesielt "pen"; her er et eksempel:

http://www.facebook.com/profile.php?id=919527209

Få en penere versjon

Fra i morges, lørdag 13. juni, ett minutt over seks om morgenen, kunne du sikre deg en langt mer snasen URL til Facebook-profilen din, nemlig på formen:

http://www.facebook.com/brukernavn

Det vil selvsagt bli fullstendig krig om de mest vanlige fornavnene (bonusfact: Mohammed er verdens mest brukte fornavn), de korteste brukernavnene etc., så her gjelder det å være på hugget. Den profesjonelle vil kanskje velge å ha sitt fulle navn med punktum i mellom hvert navn, og det dukker helt sikker opp en og annen morsomhet i vennegjengen din på lørdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer