Sikrer deg mot nettyveri

Reiser du mye? I så fall er dette veldig smart.

Sikrer deg mot nettyveri
Publisert
Sist oppdatert

Såkalt spionvare er ikke særlig trivelig. Dette er programmer som ligger og kjører i bakgrunnen og spionerer på deg - for eksempel i form av en keylogger som sender alle dine tastetrykk til en server på nettet.

Hvordan du kan sikre deg mot den slags, har vi skrevet om i artikkelen Blir du spionert på?.

Ofte er det allikevel vanskelig for deg å beskytte deg mot spionvare; spesielt når du sitter på maskiner du ikke eier selv. Når du setter deg ned på en billig nettcafé i Bangkok, er det vanskelig for deg å vite hvor gode sikkerhetsrutiner de har, eller til og med om eieren har rent mel i posen. Da er det dumt å logge seg på PayPal, for å si det sånn.

Vi har tidligere skrevet om Kyps, som også kan være god sikkerhet når du skal ut og reise. Tjenesten fungerer mot flere populære nettapplikasjoner og gjør at du kan skrive ut et ark med engangspassord i stedet for å bruke det opprinnelige passordet ditt.

Et virtuelt tastatur

En annen løsning er dagens Greasemonkey-skript. Dette er en liten programsnutt du installerer i nettleseren din, og når du dobbeltklikker i et tekstfelt, vises et tastatur slik som dette:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer