Sikring av trådløst nett

Publisert
Sist oppdatert

Hei.

Jeg kjøpte meg i dag en trådløs ruter og har lyst til å sikre nettet så ingen kommer seg inn uten min tillatelse.

Kikket i heftet som fulgte med da jeg kjøpte den men der står det merkelig nok ikke noe om hvordan man gjør det. Lurer på om du kan forklare meg trinn for trinn hvordan jeg gjør det?

Det ville hjulpet meg masse.Vennlig hilsen fortvilet jente...

Datadoktoren svarer

Heisann,

Sikring av trådløse nett er stadig oppe for debatt, ikke minst om vi heller burde la alt bare være åpent... likevel - å sikre seg mot båndbreddespisende snyltere og andre snoker er det ikke noe galt i.

Først anbefaler deg deg å sjekke ut denne artikkelen som tar for seg akkurat det du spør om.

Problemet her ligger egentlig i å forklare nøyaktig hvordan du gjør det, ettersom konfigurasjonen varierer fra ruter til ruter. Det lille heftet som fulgte med ruteren kan du også i de fleste tilfeller bare glemme - i våre tider er det ikke lenger noen fabrikanter som vil legge med en skikkelig manual i noen annen form enn elektronisk. Som regel følger det derfor kun med en CD med manual i PDF-format, eller så må du laste denne ned fra deres hjemmesider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer