Simplebackup - enklere backup får du ikke

Nå kan du endelig gjøre noe med den dårlige samvittigheten din.

Simplebackup - enklere backup får du ikke
Publisert
Sist oppdatert

Har du vært flink til å sikkerhetskopiere viktige data i det siste? Ikke det nei. Det eneste som kan sies til ditt forsvar er at du ikke er alene. Dette slurves det alt for mye med.

Daglig får vi eposter fra fortvilte lesere som har mistet verdifulle elektroniske data. Tap av musikkfiler, eposter og dokumenter er ille nok, men tap av 10 år med digitale bilder og ferdigredigerte videoopptak fra tiden da barna var små, er rett og slett katastrofalt.

Ingen unnskyldning

De aller fleste vet hva som skal til. Én sikkerhetskopi er som regel nok, og det enkleste, billigste og raskeste er å invistere i en ekstern harddisk som kobles til en ledig USB-port i PC-en. Det koster bare noen hundrelapper, og kan fort vise seg å bli din beste investering noen sinne.

Det er imidlertid viktig at selve kopi-prosessen er enklest mulig.

Enkleste løsning

Vi har tatt for oss en rekke gratis sikkerhetsprogrammer tidligere, du finner lenke til flere av dem nederst i denne artikkelen. Men i dag skal vi ta for oss det som kanskje er det aller enkleste backup-programmet, derav navnet SimpleBackup.

Når du kjører installasjonsprogrammet får du spørsmål om hvor programmet skal installeres, og hvor sikkerhetskopiene skal ligge. Hvis du ønsker at de skal ligge på en ekstern harddisk eller nettverksstasjon, er det viktig at du har tilgang til disse områdene nå:

Simplebackup - enklere backup får du ikke


Det eneste tegnet på at du har installert programmet er at du har fått et nytt valg når du høyreklikker på en fil eller mappe:

Simplebackup - enklere backup får du ikke


Velger du SimpleBackup, lages en kopi på stedet du oppgav under installasjonen. Det er alt! Du får ingen spørsmål, ingen knapper som trykkes på, alt skjer automatisk.

Ingenting slettes

Mapper som kopieres blir navngitt med dato og klokkeslett. På den måten unngår man at data blir overskrevet neste gang man tar backup av samme mappe:

Simplebackup - enklere backup får du ikke


Ulempen er selvsagt at det før eller siden kan bli trangt om plassen på backup-disken, og eventuelle slettinger av gamle data må man da ta hånd om selv.

Men stort enklere backup enn dette får du ikke. Mer info og nedlasting på denne siden.

DinSide Data kommer snart med en oppfølger til denne artikkelen, som forteller deg hvor du gjør de beste kjøpene av eksterne harddisker

Få også med deg disse:
PureSync - automatisk sikkerhet
Microsoft SyncToy 2.0 - Gratis sikkerhetskopiering
TEST: Lagring på nett
Send backupen til eposten din!

Artikkelen har også vært publisert på DinSide tidligere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer