Sims 2

Våre venner, Simmene, er endelig tilbake i en skikkelig oppfølger. Vi har fått nok av utvidelsespakker, nå er det på tide å prøve ut helt nye ting med Sims 2. Er det nok nyheter i oppfølgeren, eller er det mer av det samme?

Publisert
Sist oppdatert

Sims har en helt spesiell rolle i spillverdenen, ikke bare er det et av de aller best selgende spillene noensinne, det er også tittelen som tiltrakk seg kunder som opprinnelig ikke var interessert i spill, først og fremst jenter. Hardcore-gamere kan klage så mye de vil, men faktum er at Sims er et svært så kult konsept, og et spill som har gjort mye for å spre elektronisk underholdning til massene.

Etter at det første Sims-spillet ble sluppet for fire år siden, har vi sett et uttall tilleggspakker som bygde videre på konseptet. Det ble nesten litt for mye, så vi er glade for at en ordentlig oppfølger endelig er tilgjengelig. Og den gjør det aller meste riktig.

Lek gud

Ideen er ikke akkurat foskjellig fra det første spillet. Skap dine egne Sims, bygg et hus og innred det, og la Simmene leve det livet du ønsker for dem. Det er en vanlig misforståelse at målet i Sims er å bli mest mulig vellykket og rik, men det stemmer ikke. Kanskje det holder at de rett og slett finner den store kjærligheten, eller blir de mest populære i venneflokken - eller eventuelt kjent som de kjipeste personene i nabolaget. Det er opp til deg. Én av de store nyhetene i denne utgaven av Sims er også koblet til disse målene i livet: Når du skaper en ny personlighet, kan du selv velge hvilke aspirasjoner i livet vedkommende vil ha, og når du spiller får du se hvilke ønsker Simmen har for øyeblikket. Disse ønskene endres fortløpende og defineres ut fra de generelle livsmålene, og klarer du å oppfylle de, blir personen et lykkeligere menneske. Samtidig har Simmene også frykter, og opplever de negative ting i livet, blir de også påvirket av det. Personer som har oppnådd alt de ønsker i livet, og når såkalt platinum-status, er på toppen av næringskjeden, har stor innflyttelse over andre Sims, får de beste jobbene og tilgang til en del eksklusive gjenstander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.