Singstar: Norske Hits

Så her er altså den mye omtalte, norske utgaven av suksessen Singstar. Er låtutvalget tilfredsstillende? Er det like moro på norsk som på engelsk? Les vår omtale!

Publisert
Sist oppdatert

I løpet av det siste året har Singstar-feberen tatt helt av. Undertegnede har vært vert for et uttall Singstar-fester, og spillet er fast inventar på de aller fleste arrangementene innen spillbransjen. Og det er jo ikke så rart, Singstar apellerer til de aller fleste, musikkinteresserte eller ikke, det er rett og slett snakk om å synge til kjente slagere uten å ta seg selv alt for seriøst, og gjerne nyte en øl samtidig.

Det er veldig kort tid siden den tredje, internasjonale Singstar-disken kom i butikk, og vi likte låtutvalget på denne svært godt, samtidig som den introduserte et par nye, morsomme elementer.

Nå på norsk

Singstar: Norske Hits bygger videre på Singstar: Pop-grunnlaget. Så mye, at 11 av låtene på Norske Hits faktisk er hentet fra den internasjonale versjonen, mens 19 sanger er fremført av norske artister. Og svært mange av disse synges likevel på engelsk.

Låtutvalget er essensielt i et spill som Singstar, og det er her Norske Hits ikke lever opp til forventningene. Alt for mange av sangene er lite kjente, lite fengende og vi får ikke spesielt lyst å synge til dem. Det er viktig å huske at musikksmak har ingenting å si i denne sammenhengen, låter man personlig hater kan likevel være kjempefestlige å fyre opp i Singstar, og musikk man har sansen for kan like gjerne ikke fungere som fyllesang i det hele tatt. Men utvalget i norsk Singstar faller mellom to stoler, det er ikke spesielt mange store slagere her, og heller ikke overveldende mye bra musikk. Det er to klare allsang-kandidater som skiller seg ut – Splitter Pine og Forelska i Lærer’n. Men hvor er DDE, Raga Rockers eller til og med Postgirobygget? Bra eller dårlig musikk, det er sånne sanger vi vil høre Thomas Strzelecki ”synge” på neste fest, lettere bedugget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer