Singstar Rocks

SPILLTEST: Ny Singstar, ny sjanger, nye sanger. De innvidde vet hva de får, men vil Singstar Rocks tiltale nykommere?

Publisert
Sist oppdatert

Det er sannelig ikke lett å anmelde et spill hvis kvalitet avhenger av musikkutvalget, for musikk er jo noe av det mest subjektive som finnes. Singstars styrke, ved siden av den tiltalende brukervennligheten, er tross alt nettopp hvilke sanger utviklerne har valgt å ta med. Og det er ikke nødvendigvis alltid de beste sangene rent kvalitetsmessig som fenger mest, men sanger som passer best i kombinasjon med rusmidler, selvironi og villighet til å drite seg ut foran kompiser.

Årets første Singstar, og den første nye disken siden megasuksessen Singstar 80s i fjor høst, tar for seg temaet rock. Ironisk nok omtrent samtidig som Guitar Hero-feberen begynner å bre seg rundt om i Europa.

Men rock i Singstars øyne er kanskje noe annet enn det de fleste forbinder med sjangeren. Disken inneholder forbløffende lite typisk stadionrock, det er mangel på hårete band med ikke eksisterende motesans og store gitarer. Det vi derimot får, er store mengder intelligent, moderne og kvalitetsbevisst indierock.

Rocka nok?

Her er problemstillingen: Vi har fra før nevnt at rock ikke er vår favorittsjanger. Greit nok. Men når vi først skal høre på gitarbasert musikk, er faktisk The Killers eller Bloc Party å foretrekke fremfor AC/DC eller Deep Purple. Og i og med at Singstar Rocks fokuserer i større grad på grupper tilsvarende de førstenevnte, liker vi rett og slett musikken ganske godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer