Siste nytt om neste Windows

Nye build-versjoner av den kommende oppgraderingen av Windows 2000 fortsetter å dukke opp, men mottagelsen er blandet. Nå flytter Microsoft lanseringsdatoen.

Publisert

De fleste har vel allerede fått med seg at Microsoft planlegger en storstilt oppgardering av Windows 2000-operativsystemet. Programmet er foreløpig kjent under kodenavnet Whistler, og innebærer blant annet flere forandringer i grensesnittet med større brukervennlighet. I tillegg skal Whistler være raskere og mer stabil enn forgjengeren. Whistler skal også inneholde deler av den nye .Net-strategien som vi allerede har skrevet om i 18411">denne artikkelen.

Den siste build-versjonen har nummer 2281, og skal visstnok ha en rekke forbedringer, blant annet starter den raskere. Microsoft har lenge prøvd å redusere tiden maskinen bruker på å starte opp, både ved å optimalisere koden og samarbeide med maskinvareprodusenter. Under riktige omstendigheter kan for eksempel Windows ME bootes på ca. 30 sekunder.

Høye maskinkrav

En annen nyhet som ikke er så gledelig for mange brukere, er at Whistler blir et meget krevende operativsystem. I følge kilder i Microsoft, vil systemkravene for Whistler bli mye høyere enn for Windows 2000, blant annet vil 128 MB RAM være minimumskravet når det gjelder minne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer