SIW - systeminformasjon de luxe!

TIPS: SIW sier deg hva du har og hva du trenger!

Publisert
Sist oppdatert

Å oppgradere PCen kan raskt gi den livets rett i lang tid, uten at det behøver å koste skorta. Det kan imidlertid også være en krøkkete affære. Det er en jungel der ute av sokler, pinner, porter og minnetyper, at selv erfarne PC-byggere må konsentrere seg for å holde tunga rett i munnen før de trykker på "KJØP"-knappen i nettbutikken.

Det første du må sørge for å få oversikten over, er hvilken maskinvare som allerede sitter inne i PCen. Denne delen av prosessen trenger du ikke å bruke skrutrekker til, et såkalt systeminformasjonsprogram er alt du trenger, vel og merke et godt et.

Vårt favorittprogram var tidligere Everest fra Lavalys, dette er imidlertid ikke lenger tilgjengelig i gratisutgave. Det er derimot SIW (System Information for Windows). Nylig kom det i versjon 2008-09-03 (du gjetter sikkert datoen selv).

Meget detaljert

Dette lille gratisprogrammet søker gjennom maskin- og programvaren din, og forteller deg nøyaktig hva du trenger (og ikke trenger) å vite om PCen din. I vårt tilfelle fikk vi for eksempel vite at vårt tilårskomne hovedkort er av typen Socket 754, og at 3000 MHz prosessorhastighet er maks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer