SIW - systeminformasjon de luxe!

TIPS: SIW sier deg hva du har og hva du trenger!

Publisert
Sist oppdatert

Å oppgradere PCen kan raskt gi den livets rett i lang tid, uten at det behøver å koste skorta. Det kan imidlertid også være en krøkkete affære. Det er en jungel der ute av sokler, pinner, porter og minnetyper, at selv erfarne PC-byggere må konsentrere seg for å holde tunga rett i munnen før de trykker på "KJØP"-knappen i nettbutikken.

Det første du må sørge for å få oversikten over, er hvilken maskinvare som allerede sitter inne i PCen. Denne delen av prosessen trenger du ikke å bruke skrutrekker til, et såkalt systeminformasjonsprogram er alt du trenger, vel og merke et godt et.

Vårt favorittprogram var tidligere Everest fra Lavalys, dette er imidlertid ikke lenger tilgjengelig i gratisutgave. Det er derimot SIW (System Information for Windows). Nylig kom det i versjon 2008-09-03 (du gjetter sikkert datoen selv).

Klikk for full størrelse
Klikk for full størrelse Vis mer


Meget detaljert

Dette lille gratisprogrammet søker gjennom maskin- og programvaren din, og forteller deg nøyaktig hva du trenger (og ikke trenger) å vite om PCen din. I vårt tilfelle fikk vi for eksempel vite at vårt tilårskomne hovedkort er av typen Socket 754, og at 3000 MHz prosessorhastighet er maks.

Dessuten fikk vi vite at minnetypen er av typen SDRAM DDR, PC3200, og at vi maksimalt kan utstyre PCen med 3 GB minne. At minnebrikken som allerede står i maskinen er produsert i uke 4 i 2005, gir en fin indikasjon på hva dette programmet er i stand til å hente ut av informasjon.

Men du finner ikke bare maskinvare-data gjennom SIW, også relativt dyptpløyende informasjon om programvaren kan hentes ut. Her finner du blant annet registreringsnumrene til Windows, Office, Nero og andre programmer du måtte ha installert - nyttig å notere seg dersom oppgraderingen medfører at du må installere programmene på nytt.

For ikke å glemme passord, som av forskjellige grunner ikke er skjult. Greit å vite.

SIW er gratis, og kan lastes ned fra Fileforum.

Her finner du flere gratisprogrammer!

(Artikkelen er oppdatert 4. september 2008)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer