SIYOTEAM minnekortleser til 16 kroner (frakt inkludert i prisen)

Leser og skriver til alle aktuelle minnekort.

Den tar alle aktuelle minnekort, både vanlige og i mikro-størrelse. Og prisen bør ikke skremme noen... Foto: Bjørn Eirik Loftås
Den tar alle aktuelle minnekort, både vanlige og i mikro-størrelse. Og prisen bør ikke skremme noen... Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OK, vi innrømmer det. Vi er blitt fullstendig hekta på handel av småelektronikk fra fjerne himmelstrøk, og har kjøpt mye bra (og mye dårlig) for en billig penge fra eBay.com og DealExtreme.com. Stadig detter små, brune og godt polstrete konvolutter ned i postkassen, ofte med dingser vi slett ikke kan huske å ha bestilt.

Det finnes nok en diagnose for slik, men foreløpig har ikke denne handelen sprengt noe som helst budsjett. Ei heller dagens kinaprodukt, en USB-minnekortleser merket SIOYTEAM Mini Multi in One Memory Card Reader Model SY-663 til 16 kroner.

Trenger støtte for flere formater

De fleste PC-er har i dag innebygd kortleser, men som regel finnes kun spor for fullstørrelses SD-kort (samt MS hvis du er heldig). Problemet er at de fleste nye mobiler, samt mange lommekameraer, benytter mindre kort, Som Micro SD og Micro MS (M2). Ikke alle kortlesere støtter høykapasitets SDXC-kort heller. Det var hovedårsakene til at vi var på utkikk etter en leser som støttet flere typer.

Nå skynder vi oss å legge til at eBay flommer over av kortlesere i ymse farger og fasonger, de billigste koster bare noen få kroner. Av erfaring vet vi at det kan lønne seg å styre unna de aller billigste, og velge selgere som er merket "top rated". Da er det sjelden noe tull.

Les også: Verdens raskeste minneplugg

Lykkelig valg?

Utover våre krav til formater og selgerens seriøsitet, var det ellers tilfeldig at valget falt på SIOYTEAM Mini Multi in One Memory Card Reader Model SY-663. At den ser smashing ut i gulldrakt kan vi også like:


Her ser du hvilke kort som støttes:

 • SD/SDHC/SDXC
 • Micro SD/T-Flash
 • Micro MS (M2)
 • MS Duo/MS Pro Duo
 • Det eneste noen kanskje vil savne, er støtte for CF (Compact Flash), men disse er ikke så veldig aktuelle lenger for de fleste av oss.

  Enkelt, enkelt, (og ikke så verst raskt)

  Kortleseren krever ingen drivere i Windows XP og nyere, bare putt den i en ledig USB-port, og den installeres automatisk og er klar til bruk etter sekunder. Leseren fungerer godt mot alle minnekortene vi har prøvd, og overføringshastighetene er også helt OK (følger USB 2.0 High Speed-spesifikasjonene). Her er det ofte minnekortet som er begrensningen, er vår erfaring. Her kopierer vi en stor exe-fil over til et SD-kort:

  Foto: Bjørn Eirik Loftås
  Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


  Vi må bare si at vi så langt er meget fornøyd med investeringen. Om den ikke holder i ti år er det uansett ikke noen krise med en innkjøpspris på 16 kroner, inkludert frakt fra Hong Kong (forstå det den som kan). Med en slik pris kan vi fint tåle en leveringstid på 2-3 uker.

  Handle fra hvor?

  Vi kjøpte vår minnekortleser fra denne selgeren, men du finner en rekke andre som tilbyr nøyaktig samme kortleser ved å bla i denne listen. Prisene ligger som regel mellom 15 og 25 kroner, etter vår mening vel investerte kroner.

  Andre kinaprodukter vi har kjøpt og omtalt:

  USB-lydkort til 15 kroner
  USB Rechargable Trendy Sport MP3 Player With TF Slot (Red)
  Ananda Google TV Cloud Stick E68
  Fem meter HDMI-kabel til en slikk og ingenting

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer