Sjekk de freidige fake produktene og etterligningene

Skal det være en DVD-spiller fra Yamada, en ny iPed eller en HiPhone? Her er noen av elektronikkindustriens mange kopier av dingser og merkenavn.

FALSK APPLE STORE: Det er ikke bare produkter og navn som kopieres og etterlignes, i Kina er det avdekket flere falske butikkonsepter, deriblant IKEA og Apple Store (bildet). Foto: YOUTUBE
FALSK APPLE STORE: Det er ikke bare produkter og navn som kopieres og etterlignes, i Kina er det avdekket flere falske butikkonsepter, deriblant IKEA og Apple Store (bildet). Foto: YOUTUBE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare-bare å klare seg i elektronikkmarkedet, og de godt innarbeidede merkenavnene kan være vanskelig å konkurrere mot.

Enkelte produsenter kan lett falle for fristelsen å ri på andres suksess, enten ved å kopiere bestselgerne eller å bruke merkenavn som lett kan forveksles med originalen.

Her i Dinside har vi blant annet stiftet bekjentskaper med en DVD-spiller fra produsenten Yamada, og vi har også sett en trådløs hustelefon fra Panda Sonic på en av våre ferier i fjerne himmelstrøk.

LES OGSÅ: Slik styrer du unna falske varer på nett

Vær obs!

Felles for mange av de åpenbare produktkopiene er at de sjelden er av samme kvalitet som originalen, og selges derfor ofte til en svært mye lavere pris. Merk også at uoriginal elektronikk kan være direkte farlige å bruke. Mange steder er åpenbare «fake» produkter ulovlig å omsette, og mange ganger står kriminelle aktører bak produksjonen, som verken bryr seg om lover eller spilleregler i arbeidslivet.

Ti soleklare(?) kopier

Under har vi samlet ti eksempler på produkter og merkenavn som minner mistenkelig om andre, langt mer kjente. Er løsningene innafor eller soleklare kopier? Du kan selv være med å avgjøre ved å bruke avstemmingsboksen under hvert produkt i denne litt humoristisk vinklede listen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer