Sjekk denne Apple-nyheten!

Apple lanserer ny iPad Pro med Magic Keyboard.

NYTT BRETT: Apple har utstyrt nye iPad Pro med trippelkamera på baksiden. Men det er det nye tastaturet (til høyre) som vekker oppsikt. Foto: Apple
NYTT BRETT: Apple har utstyrt nye iPad Pro med trippelkamera på baksiden. Men det er det nye tastaturet (til høyre) som vekker oppsikt. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått rykter om at Apple skulle lansere en rekke nye produkter på vårparten, og i dag ble både nye modeller av iPad Pro og ny MacBook Air lansert.

iPad Pro med laserkamera

iPad Pro er Apples mest avanserte nettbrett, overlegen de andre modellene som iPad og iPad mini hva gjelder spesifikasjoner og funksjonalitet. Det er derfor også det dyreste.

Nye iPad Pro ser mer eller mindre ut som forgjengerne, kommer fremdeles i to størrelser på 11- og 12,9-tommer. De er imidlertid utstyrt med ny prosessor og et nytt trippelkamera-system.

Kameraet på iPad Pro ser ut som kameraet på iPhone 11 Pro, men oppsettet er ikke helt det samme, skriver The Verge. Det har et vanlig vidvinkel-kamera og et ultravidvinkel, mens det tredje kameraet er en såkalt LIDAR-skanner, som bruker laser for dybdemåling og utvidet virkelighet (AR).

GJØR IPAD TIL PC: Hørt det før? Det nye iPad Pro-tastaturet er imidlertid Apples første iPad-tastatur med innebygd styreflate. Men det er ikke det eneste kule med det. Foto: Apple
GJØR IPAD TIL PC: Hørt det før? Det nye iPad Pro-tastaturet er imidlertid Apples første iPad-tastatur med innebygd styreflate. Men det er ikke det eneste kule med det. Foto: Apple Vis mer

Spennende tastatur

Det som vekker mest oppsikt med nye iPad Pro er dog tilbehøret. Apple har lansert et nytt tastatur som selskapet i tradisjon tro kaller for «Magic Keyboard». Jo da - det er et tastatur og du kan skrive på det - men det er det mest avanserte vi har sett til iPad til nå.

Det nye tastaturet gjør at iPad-en nesten ser ut som en blanding mellom Surface Go og Surface Studio.

USB-C: I hengselet sitter for øvrig en USB-C-lader som lader både tastaturet og den tilkoblede iPad Pro-en. Det betyr også at du kan koble tilbehør til den samtidig som den får strøm. Foto: Apple.
USB-C: I hengselet sitter for øvrig en USB-C-lader som lader både tastaturet og den tilkoblede iPad Pro-en. Det betyr også at du kan koble tilbehør til den samtidig som den får strøm. Foto: Apple. Vis mer

Det har mellom har bakbelyste taster med saksemekanisme, en innebygd styreflate og et hengsel som lar deg justere iPad-en 130 grader, mot tidligere bare to mulige posisjoner. Det er laget på en fiffig måte som får det se ut som om iPad-en svever.

Se Apples promovideo av hvordan tastaturet fungerer under:

Mer avansert styring

Med styreflaten kommer også nye måter å styre iPad-en på. Apple har laget en ny type «musepeker» (det er jo strengt tatt ingen mus her, så det blir kun en peker eller markør), som ifølge TechCrunch fungerer mer eller mindre likt som på en vanlig datamaskin.

Som standard er den rund, men så endrer den form etter hva du holder den over og gjør. Flytter du for eksempel en tekstmarkør, blir den en vertikal linje.

Den nye styreflaten støtter for øvrig fingerbevegelser, som for eksempel lar deg bytte mellom apper, åpne app-velgeren og kontrollsenteret med mer. Dette fungerer også med tredjepartsapper uten at utviklere trenger å gjøre noe, men det er mulig å legge til mer avansert funksjonalitet også.

... men prisen 😅

Så den dårlige nyheten. Det nye Magic Keyboard-tastaturet blir ikke tilgjengelig før i mai og vil koste 3790 kroner til 11-tommeren og 4390 til 12,9-tommeren. Ikke akkurat billig, for å si det mildt.

Du trenger dog ikke kjøpe ny iPad Pro for å kunne bruke det, det ser ut til å være kompatibel med forrige generasjon også.

Nye iPad Pro er tilgjengelig fra 25. mars i sølv og grå; med 128GB, 256 GB, 512 GB eller 1 TB lagringsplass. Prisen starter på 9790 kroner for 11-tommeren og 12190 kroner for 12,9-tommeren.

Ny MacBook Air

Apple har også lansert en oppgradering av MacBook Air. Ifølge selskapet skal den være dobbelt så rask som den gamle, takket være 10. generasjons Intel Core-prosessorer. Den kan også skilte med 80 prosent raskere grafikk og kanskje viktigst: dobbelt så mye lagringsplass - nå starter den på 256 GB.

NY AIR: Ser ut som den gamle, men den skal være raskere og ha et bedre tastatur. Foto: Apple
NY AIR: Ser ut som den gamle, men den skal være raskere og ha et bedre tastatur. Foto: Apple Vis mer

Mest gledelig er det kanskje at Apple valgt å bytte ut tastaturet til det samme som ble introdusert med 16-tommer MacBook Pro i fjor. Selskapet fikk mye kritikk for det forrige tastaturet, som det var mye feil med.

Også verdt å nevne er at de nye modellene også byr på «avanserte stereohøyttalere» og støtte for eksterne 6K-skjermer.

Det ser faktisk ut som Apple har valgt å senke prisen på MacBook Air denne gangen. Innstegsmodellen koster fra 12.790 kroner, og med studentrabatt blir prisen enda lavere, ifølge selskapet. Da vi testet fjorårsutgaven, var prisen 13.490 kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer