Sjekk dette kameraet!

Nå kommer "mini-speilrefleksene".

Utskiftbar optikk, men vesentlig mindre enn tradisjonelle speilreflekskameraer. Foto: Panasonic
Utskiftbar optikk, men vesentlig mindre enn tradisjonelle speilreflekskameraer. Foto: Panasonic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en måneds tid siden skrev vi en artikkel om det nye Micro Four-Thirds-systemet fra Panasonic og Olympus.

Dette er et system basert på deres eksisterende FourThirds-system, men der objektivfatningen og avstanden mellom objektivfatning og sensor er mindre. Selve sensoren er derimot like stor som før. Henholdsvis er diameteren på objektivfatningen redusert med 6mm og avstanden mellom fatning og sensor redusert med 50%.

Dermed kan man også bygge mindre kameraer, som allikevel kan by på utskiftbar optikk (objektivene er også mindre). På papiret høres det i hvert fall ut som en smart tanke, for det er ikke over alt det passer å drasse på et stort speilreflekskamera.

Panasonic Lumix DMC-G1

Nå er det første Micro Four-Thirds-kameraet annonsert. Det er Panasonic som åpner ballet med sin nye Lumix DMC-G1. Dette kameraet kan også brukes mot eksisterende FourThirds-objektiver dersom du kjøper en adapter ved siden av.

Slik ser kameraet ut Foto: Panasonic
Slik ser kameraet ut Foto: Panasonic Vis mer


Kameraet har ingen speil, og er derfor ikke et speilreflekskamera, men har til gjengjeld en elektronisk live view-skjerm på samme måte som de fleste ultrazoom-kameraene har i dag. Denne får en oppløsning på 460.000 punkter, og det samme gjør den 3" LCD-skjermen, som også kan vinkles i alle retninger.

G1 får 12 megapikslers oppløsning og kan fange bilder i råformat. Seriefotografering er oppgitt til 3 bilder pr sekund (7 RAW, ubegrenset JPEG), og maksimal ISO er 3200. Kameraet arver også funksjoner fra andre Panasonic-kameraer, som ansiktsgjenkjenning og "intelligent ISO"-modus, som justerer ISO-verdien ut fra hvor mye bildet beveger seg. Og - kameraet kan filme og påmonteres ekstern blits; akkurat som på et speilreflekskamera.

Kamerahuset veier bare 385 gram og måler 124x84x45mm. Til sammenligning veier deres siste ultrazoomkamera 417 gram og måler 118x75x89mm. Som du ser på bildet på toppen, blir kameraet tilgjengelig både i sort, rød og blå.

Norsk pris blir 6800,- veiledende for en kit-løsning med et 14-45mm f/3,5-5,6 (tilsvarende 28-90mm). Objektivet har også innebygd stabilisering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer