Apple-svindel

Sjekk dette nøye

Politiet advarer mot «Apple-svindel».

SVINDELFORSØK: Det kan fort se ut som at dette er en ekte Apple-side, men det er bare lureri. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SVINDELFORSØK: Det kan fort se ut som at dette er en ekte Apple-side, men det er bare lureri. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nettsvindlerne blir mer og mer kreative i sine metoder for å lure uskyldige ofre for penger. Enkelte metoder er gjennomført såpass godt at det kan være svært vanskelig å skille dem fra det som er ekte vare.

Nå advarer politiet i Oslo, Asker og Bærum mot svindel-e-poster som utgir seg å være fra Apple.

«Har du mottatt en mail som dette? Den kommer i ulik innpakning på sms og mail. La deg ikke lure. Sjekk avsender nøye og nettadressen nøye», advarer politiet på Facebook.

I e-post kan det for eksempel stå at din Apple ID er blitt låst av sikkerhetshensyn på grunn av for mange feilaktige innloggingsforsøk.

«Du får ikke tilgang til kontoen din og andre Apple-tjenester. Verifisering kreves innen 24 timer for å få tilgang til kontoen», står det etterfulgt av en stor knapp for å verifisere kontoen.

E-posten er tilsynelatende fra Apple og trykker du på lenka kommer du til en side som også ser ut til å tilhøre Apple, men her er det svindlere i aksjon som forsøker å lure til seg personlig informasjon.

Sjekk avsender nøye

På sine nettsider advarer Apple mot nettfisking – der angripere forsøker å fiske til seg informasjon – falske kundestøttesamtaler og annen svindel, og der har selskapet også lagt ut informasjon som hjelper deg å gjenkjenne og unngå denne typen svindelforsøk:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.