Sjekk din spillytelse!

Lurer du på om PCen din er kraftig nok til å kjøre de nyeste spillene? Microsoft har laget et hendig lite program som sjekker ytelsen på maskinen din.

Sjekk din spillytelse!
Publisert
Sist oppdatert

Et evig spørsmål for alle PC-spillere er om maskinen er kraftig nok. Det er selvfølgelig lett å sammenligne dine spesifikasjoner med det som står på spillets eske og sjekke om PCen holder mål, men nå blir det enda enklere.

XP Game Advisor bruker et lite program fra FutureMark, som sjekker spesifikasjonene til din PC. Deretter kan du sammenligne disse spesifikasjonene med et utvalg av spill innenfor forskjellige sjangere og aldersklasser. Ytelsen blir sammenlignet både mot minimumskrav og foreslåtte krav.

Det er en god del spill å velge mellom, selv om listen er selvsagt langt fra komplett. Utvalget inneholder helt nye titler, som Call of Duty, Commandos 3 og Halo, og en del eldre og mindre krevende spill, for eksempel Diablo 2 og The Sims. Vi fikk i alle fall en ganske god oversikt over hvilke sjangere vår jobb PC ville ha minst problemer med å kjøre.

Du skal naturligvis ikke stole blindt på resultatene, det er flere faktorer som spiller inn på din maskins ytelse enn bare de rene tekniske spesifikasjonene. Men uansett gir programmet deg generell ide om hva spillmonsteret ditt klarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer