Oversikt:

Sjekk ditt fylke: Disse får mest til bredbånd

Trøndelag får mest – Oslo ingenting.

LEGGES NED: Telenor har varslet at kobbernettet (og dermed xDSL) legges ned innen 2022. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
LEGGES NED: Telenor har varslet at kobbernettet (og dermed xDSL) legges ned innen 2022. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Telenor har varslet at kobbernettet skal stenges innen 2022, og det berører mange som fortsatt har xDSL-linjer og ikke har fått fiber ennå.

For å modernisere bredbåndstilbudet i norske hjem, har staten i 2019 bevilget 200 millioner kroner, som Nkom (Norsk kommunikasjonsmyndighet) fordeler mellom fylkene basert på behovet for oppgradering.

Tilskuddet er ment som et stimuli til utbygging av bredbånd i områder der det ikke anses kommersielt lønnsomt å bygge ut. Fylkene må selv foreslå prosjekter som kan være aktuelle innenfor det som er bevilget.

31.000 husstander har tregt nett

Hva gjelder bevilgningen tas det hensyn til hvor mange husstander som har nettlinjer med mindre enn 10 Mbps (megabit per sekund) nedlastingshastighet, men også hvor mange som har mellom 10 og 30 Mbps.

Totalt i landet dreier det seg henholdsvis om rundt 27.000 og 4.000 husstander.

Tidligere var også utendørs mobildekning med i vektingen, men det er nå tatt bort.

Flest i Trøndelag

I 2019 er det Trøndelag som har fått tildelt den største potten på drøye 35 millioner kroner, eller da en drøy sjettedel av den totale potten. Her er det 5.500 husstander som har 30 Mbps eller mindre hastighet hjemme, som for øvrig utgjør 2,54 prosent av husstandene i fylket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer