Sjekk mistenkelige filer med Virustotal

Gratis nettjeneste lar deg laste opp filer og få dem sjekket for virus og andre uhumskheter.

GRATIS SJEKK: VirusTotal kan sjekke filer du laster opp for å finne ut av om de er infisert med virus eller andre ting. Foto: TROND BIE
GRATIS SJEKK: VirusTotal kan sjekke filer du laster opp for å finne ut av om de er infisert med virus eller andre ting. Foto: TROND BIE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du trenger ikke laste ned ressurskrevende og plagsomme antivirus-programmer for å undersøke mistenkelige filer, eller for å avdekke farlige nettsider.

Gratis nett-undersøkelse

Google-eide VirusTotal leverer tradisjonell antivirusprogramvare som mange andre programvarehus, men tilbyr også en veldig kjekk nettjeneste.

Ikke bare kan den analysere filer du mistenker å inneholde farlig kode, men den kan også undersøke nettsider du gjerne vil forsikre deg om at sikre før de besøkes.

Alt du trenger å gjøre, er å laste opp den tvilsomme fila, for deretter å få tilbakemelding om den inneholder noen uhumskheter. Det gjør tjenesten ved å analysere fila med hjelp fra et titalls sikkerhetsprogrammer, som alle oppdateres hvert 15. minutt.

Les også: Web of Trust advarer deg før du trykker

Kan også kjøres lokalt på maskinen

Er du ofte i kontakt med det du tror kan være farlige filer, finnes det også gratisprogrammer som kan lastes ned til Windows og OS X.

Programmet er svært enkelt i bruk. Etter installasjon av Windows-utgaven, er det bare å høyreklikke på en mistenkelig fil, flytte musepekeren over «Send til» og velge VirusTotal fra menyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer