Sjekk om nettleseren din er trygg

Kjapp test i nettleseren kan avsløre sikkerhetshull.

Via et par musklikk får du oversikten over hva du bør oppgradere for å gjøre nettleseren din mer sikker.
Via et par musklikk får du oversikten over hva du bør oppgradere for å gjøre nettleseren din mer sikker. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes nok av uhumske nettsider som prøver så godt de kan å bryte seg inn på maskinen din, enten for å få tak i sensitiv informasjon, spre ondsinnet kode eller lignende.

Derfor gjelder det også å holde både nettlesere og utvidelser (og for så vidt andre programmer) oppdaterte, slik at du får tettet kjente sikkerhetshull som kan utnyttes av andre.

Sikkerhetsselskapet Qualys tilbyr BrowserCheck; en nettjeneste som kjapt sjekker nettleseren din og gir deg tilbakemelding på om det er noe du bør oppdatere.

Samleside:

Datasikkerhet

I vårt tilfelle fikk vi beskjed om at både Silverlight og Java burde oppgraderes til siste versjon, og med bare noen få musklikk var vi i gang med nedlasting og installering. En gjentatt test viste at disse nå var OK og at BrowserCheck ikke hadde funnet noen flere sikkerhetshull.

Også som nettlesertillegg

BrowserCheck finnes også som et nettlesertillegg som har utvidet funksjonalitet når det gjelder å finne svakheter. Dette er imidlertid kun tilgjengelig for Windows-versjoner av Firefox, Chrome og Internet Explorer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer