M1 Mac:

Sjekk om programmene virker

De fleste Mac-apper fungerer på de nye M1-Macene, men ikke alle.

SJEKKER: Usikker på om alle programmene du bruker vil fungere på en ny M1-Mac? Dette programmet sjekker for deg. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
SJEKKER: Usikker på om alle programmene du bruker vil fungere på en ny M1-Mac? Dette programmet sjekker for deg. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Ett av produktene som imponerte oss aller mest i år, var den nye M1-Macbooken fra Apple. Etter å ha brukt Intel-prosessorer i en årrekke, har Apple selv laget den ARM-baserte M1-prosessoren, som byr på svært høy ytelse og meget god batteritid.

Men å bytte prosessorarkitektur er ikke bare-bare. I utgangspunktet må programkoden skrives om, men via emulatoren Rosetta 2 (som følger med M1-Macene) har de nye M1-maskinene mulighet til å kjøre de fleste programmer skrevet for Intel-prosessorer, om enn med en liten ytelsesreduksjon.

Sjekk programmene du bruker

iMobie M1 App checker er et kjekt lite Mac-program du kan laste ned og kjøre på Mac-en du har i dag.

Når du har lastet ned og startet programmet, blir du presentert med bildet over. Der kan du trykke på «start scan»-knappen, som i løpet av veldig kort tid viser deg alle programmene du har installert på Mac-en.

Ved siden av hvert program finner du så informasjon om det vil fungere på en Mac med M1-prosessor:

Tre kategorier

Programmer merket «universal» vil kjøre uten bruk av emulator, de merket «Intel 64» vil kjøre via den nevnte Rosetta 2-emulatoren og de som eventuelt er merket «Intel 32» vil ikke kunne brukes på en M1-basert Mac.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer