Sjekker om nettstedet har «Heartbleed»

Praktisk Chrome-utvidelse advarer deg.

IKKE TETTET: Mange nettsteder har fortsatt ikke tettet «Heartbleed»-sikkerhetshullet. Denne Chrome-utvidelsen advarer deg mens du surfer. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
IKKE TETTET: Mange nettsteder har fortsatt ikke tettet «Heartbleed»-sikkerhetshullet. Denne Chrome-utvidelsen advarer deg mens du surfer. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den store nettsnakkisen forrige uke var den såkalte «Heartbleed»-sårbarheten i tusenvis av nettjenester rundtom i verden.

Les også: Sifte passord eller ikke?Ekstremt alvorlig sårbarhet i OpenSSL

Heldigvis ser det ut til at «hele verden» er i full gang med å tette sikkerhetshullet, men fortsatt er det mange som ikke har tettet det ennå.

Sensitiv informasjon

Bruker du Chrome som nettleser (noe 34% av våre desktop-lesere gjør), finnes Chromebleed – en kjekk utvidelse du kan installere i nettleseren.

Den kjører i bakgrunnen og sjekker hvorvidt nettstedet du besøker har tettet sikkerhetshullet eller ikke. Dersom de ikke har tettet sikkerhetshullet ennå får du opp en advarsel. Den betyr i praksis at hackere har mulighet til å fange opp sensitiv informasjon når du interagerer med nettstedet, noe du derfor bør la være å gjøre.

Husk nytt passord

Husk også at du bør endre passordet ditt hos nettsteder som har fikset feilen. Vi anbefaler at du bruker unike passord for hvert nettsted du ferdes på – les mer i Sifte passord eller ikke-artikkelen vi skrev i forrige uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer