Sjokkerende prisforskjeller på minnekort

Minnebrikker til kameraer har rast i pris de siste månedene, men en av kjempene virket ikke å la seg affisere av det. Det gjør de nå.

Publisert
Sist oppdatert

Vi i DinSide data har alltid et halvt øye på prisene i markedet, og vi har ikke kunnet unngå å legge merke til at spesielt minnebrikker stadig blir billigere.

For hør på dette: 1GB SD-minne koster bare 63 kroner hos Amentio.no - bare siden i høst har prisen altså sunket rundt 80%!

Vi har sjekket ut prisene på en rekke forskjellige kort, og her er de billigste vi fant:

SD:1GB Kingston - 63,- (amentio.no)

miniSD:1GB Sandisk - 101,- (amentio.no)

CompactFlash:1GB Kingston - 125,- (amentio.no)

MemoryStick micro:1GB Sony - 274,- (amentio.no)

xD type H:1GB Sandisk - 209,- (multicom.no)

Er du litt mer kresen enn å kjøpe det billigste kortet som finnes, er det først og fremst Sandisk Extreme-serien som er anerkjent. 4GB-versjonen av Sandisk Extreme III (CF) fant vi til 535 kroner hos shg.no, 550 hos Multicom og 595 hos databutikken.com.

Det er imidlertid langt billigere enn hos Elkjøp.

For - på Elkjøps nettsider koster 4GB Sandisk Extreme III CompactFlash hele 1899 kroner, eller sagt med andre ord: Elkjøp er 254% dyrere (altså 3,5 ganger så dyrt) som den billigste nettbutikken!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer