Sju gamle forbrukertester vi ler av i dag

Husker du noen av disse?

FØR ÅRTUSENSKIFTET: Slik så forsiden til Dinside ut 12. oktober 1999. Siden den gang har vi forbrukertestet utallige produkter og tjenester.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FØR ÅRTUSENSKIFTET: Slik så forsiden til Dinside ut 12. oktober 1999. Siden den gang har vi forbrukertestet utallige produkter og tjenester. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har siden oppstarten i 1998 forsøkt å fôre norske forbrukere med nyheter, tips og ikke minst grundige tester.

Vi forsøkt å grave litt i vårt rikholdige arkiv for å finne frem noen gamle forbrukertester.

Mange av spådommene vi har kommet med gjennom årene får oss i dag til å humre og trekke på smilebåndene.

Se bare her!

Vi tar forbehold om ødelagte lenker og svært laber bildekvalitet i artiklene vi lenker til.

Opera-nettleseren

I 1998 var nettleser-krigen i gang for fullt. Netscape Navigator var med 64 prosent markedsandel mest populær, mens Internet Explorer hadde med sine 32 prosent allerede begynt å ta igjen forspranget.

Kanskje kunne den norskutviklede nettleseren Opera velte gigantene ned fra tronen? Det hadde vår journalist vanskelig for å tro etter å ha testet programmet.

- I det hele tatt er Opera et program med mye mindre funksjonalitet enn Netscape og Internet Explorer, slik at det nærmest blir som å sammenligne en matpakke med et koldtbord.

- Operas argument er at det er mye raskere og mindre ressurskrevende å åpne matpakken enn å dekke på et koldtbord. Det er riktig, men personlig foretrekker jeg koldtbordet, skrev han.Selv om Opera lastet inn nettsidene lynraskt, var prisen et ankepunkt. Mens Netscape og Microsoft delte ut sine nettlesere helt gratis, måtte du hoste opp 35 dollar + moms for å kunne surfe på nettet med Opera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer