macOS 11 Big Sur

Sju kjekke nyheter i macOS Big Sur

Nå kommer storoppdateringen til Mac.

BERØMT KYSTSTREKNING: Som vanlig har Apple gitt neste macOS-oppdatering navn etter et sted i California. Men Big Sur består av mye mer enn bare et nytt bakgrunnsbilde. Foto: Kirsti Østvang
BERØMT KYSTSTREKNING: Som vanlig har Apple gitt neste macOS-oppdatering navn etter et sted i California. Men Big Sur består av mye mer enn bare et nytt bakgrunnsbilde. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver høst oppdaterer Apple operativsystemet på tvers av produktlinja. I september kom iOS 14 til iPhone, watchOS 7 til Apple Watch og tvOS 14 til Apple TV.

Nå kommer også en ny versjon av operativsystemet til Mac, macOS 11, også kalt Big Sur. Denne erstatter macOSS 10.15 Catalina som ble sluppet i fjor høst.

Ifølge MacRumors slippes oppdateringen torsdag 12. november klokka 19 norsk tid.

Så hva er det å se frem til for Mac-folket?

Oppdatert brukergrensesnitt

Dette er kanskje det du vil legge merke til først etter å ha oppdatert til macOS Big Sur. Apple beskriver det som et nytt design, men det er i praksis en modernisering.

Alt ser «freshere» ut, med oppdaterte ikoner, programvinduer med rundere hjørner og en stiligere menylinje som er blitt delvis gjennomsiktig. At det ser mer ut som iOS er vel ikke helt feil å si.

Endelig et kontrollsenter

Det kanskje beste med det oppdaterte designet er det nye kontrollsenteret, som er tilgjengelig fra menylinjen. Det er ganske likt som kontrollsenteret på iPhone, og gir deg rask tilgang til viktige innstillinger og funksjoner, som Wi-Fi, Bluetooth, lysstyrke på skjermen, volum og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer