Teknologisk tilbakeblikk:

Sju produkter som kom før vi var klare for dem

Ideene var ofte geniale, men produktene ble ofte for dyre og gjennomføringen sto ikke alltid helt til forventningene.

FOR TIDLIG: Åtte år før første iPad, var Microsoft på banen med sin Tablet PC. Men nesten ingen kjøpte den, og produktet ble snart avskrevet som en av mange teknologiske flopper gjennom historien. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FOR TIDLIG: Åtte år før første iPad, var Microsoft på banen med sin Tablet PC. Men nesten ingen kjøpte den, og produktet ble snart avskrevet som en av mange teknologiske flopper gjennom historien. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Mye av den teknologien som vi knapt kan klare oss uten i dag, var en gang i tiden rene science fiction. Men bak hver eneste suksess står det som regel en haug med fiaskoer – inkludert produkter som rett og slett kom på markedet for tidlig, lenge før du og jeg var moden for dem.

I denne artikkelen har vi samlet noen av dem, flere av dem har blitt omtalt her på Dinside gjennom vår snart 20 år lange historie. God fornøyelse!

#1: VR-brillene Olympus Eye-Trek

Begrepet Virtual Reality hørte vi allerede første gang på tidlig 90-tall, og VR-briller er heller ingen ny oppfinnelse. I 1999 kom Olympus på banen med sin VR-brille Eye-Trek, 15 år før Google, Oculus Rift og de andre kom med sine mer modne løsninger.

I vår test fra 1999 sa vår teknologiekspert Thomas Marynowski blant annet at Olympus-brillene var kule, men at de ikke kunne brukes til noe særlig. Bildekvaliteten var dessuten dårlig, de var tunge og ubehagelige, og til spilling foretrakk vi fortsatt «den gode gamle 17-tommeren».

Konklusjonen var derfor klok: «Vi kan derfor ikke anbefale å bruke ca. 5.000 kroner på en så umoden teknologi.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer