Sju ting vi gleder oss til i Windows 11

I høst kommer den største Windows-oppdateringa på flere år.

MYE NYTT: En moderne filutforsker er blant nyhetene i Microsofts kommende operativsystem. Det kommer også mye annet spennende. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
MYE NYTT: En moderne filutforsker er blant nyhetene i Microsofts kommende operativsystem. Det kommer også mye annet spennende. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten lanserer Microsoft et helt nytt operativsystem, Windows 11, som i noen år fremover vil leve side om side med Windows 10.

Den opprinnelige planen var å slippe Windows 10X, en mer lettbeint utgave av Windows 10, som i førsteomgang var beregnet for enheter med to skjermer. Dog ble det en endringene i planene som innebærer at Windows 10X er lagt på hylla på ubestemt tid, mens vi i stedet får Windows 11, som henter noen av funksjonene som var tiltenkt 10X.

Vi har testet

Jeg har testet Windows 11 på en Huawei MateBook X Pro siden den første betaen ble tilgjengelig i slutten av juni. Opplevelsen så langt har totalt sett vært svært positiv, og faktisk kjører Windows 11-betaen såpass stabilt på den bærbare at jeg gjerne også kunne ha installert det på min stasjonære, som jeg daglig bruker på hjemmekontor.

Men den PC-en er for gammel og støtter ikke Microsofts strenge sikkerhetskrav, så den kan se langt etter offisiell støtte for Windows 11.

Heldigvis er Windows 10 støttet frem til 2025, så da har PC-en i hvert fall fire gode år igjen. Med tanke på at den er fra 2013, er ikke det så aller verst levetid for en PC, men bittert er det for det ...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer