Forberede og installere ny ruter

Sju trinn til suksess med ny trådløsruter

Begynner den gamle trådløsruteren å slite med å holde tritt med nye behov og hastigheter? Da kan det være på tide å bytte den ut. Her er alt du trenger å vite for en vellykket ruteroppgradering!

EN NY VERDEN: Begynner den gamle trådløsruteren å dra på åra? Å bytte den ut med en ny kan ofte by på svært mye bedre hastighet og rekkevidde. Foto: Bjørn Eirik Loftås
EN NY VERDEN: Begynner den gamle trådløsruteren å dra på åra? Å bytte den ut med en ny kan ofte by på svært mye bedre hastighet og rekkevidde. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Nettvanene og behovene våre har endret seg radikalt de siste årene. For ti år siden var det stort sett bare PC-er som var koblet til hjemmeruteren, og båndbreddehungrige strømmetjenester var nesten ikke-eksisterende.

I dag er situasjonen en helt annen, og det stilles mye større krav til utstyret som til enhver tid skal sørge for at alle dingsene i huset får det de etterspør og sender fra seg av data.

Så hva gjør du, når du opplever stadige avbrudd og andre problemer? I denne artikkelen tar vi for oss prosessen med å bytte ut den gamle trådløsruteren med en ny. Vi har delt prosessen opp i sju sentrale punkter, og som du ser dreier en vellykket oppgradering seg mye om god kartlegging og planlegging.

#1: Sjekk eksisterende utstyr

Avhengig av hvilken internettleverandør du har og hvilke oppgraderinger som er blitt gjort tidligere, vil det eksisterende utstyret ditt variere. Mange har et såkalt trådløst rutermodem (ruter og modem i ett), mens andre har to separate bokser - et modem og en ruter. Sistnevnte gjør det enklere å oppgradere, da du ofte bare kan koble den nye ruteren rett i modemet og pakke bort den gamle. Mer om dette senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer