Skadevare-anklager mot Lenovo

Beskyldes for å ha levert nye datamaskiner med programvare som kan stjele sensitive data.

HAR DU DENNE? Lenovos Y50-maskiner har blitt levert med Superfish, et program som injiserer reklame inn i Chrome og Internet Explorer. Foto: LENOVO
HAR DU DENNE? Lenovos Y50-maskiner har blitt levert med Superfish, et program som injiserer reklame inn i Chrome og Internet Explorer. Foto: LENOVO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøpt en bærbar PC fra Lenovo i nyere tid?

Da kan det hende den er infisert med en type adware, annonsevare, som kan gjøre det mulig for utenforstående å få tilgang til dine passord, bankdetaljer og annen sensitiv informasjon, melder Engadget.

LES OGSÅ: Sikkerhetsråd fra en hacker

Snikreklame

Superfish er navnet på annonsevaren, som skal ha kommet forhåndsinstallert på nye datamaskiner fra den kinesiske PC-produsenten.

Det plasserte annonser i Google-søk og nettsteder i Chrome og Internet Explorer uten at brukeren var klar over det.

Men enda verre: det skal ha blitt oppdaget at Superfish installerer sitt eget sikkerhetssertifikat som kan dekryptere kryptert data, for eksempel av typen du sender mellom deg selv og banken din, ifølge Neowin.

Midlertidig trukket tilbake

Superfish var å finne i blant annet Lenovo Y50. Nå har imidlertid PC-produsenten trukket tilbake programvaren på nye maskiner.

Selskapet beklager også, men ikke for at de leverer maskiner med Superfish, bare fordi den ble i overkant aggressiv og serverte pop-up-reklame i tillegg til å kludre til Google.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer