Skaff deg en rambo-mus

Uten å gå til anskaffelse av ny mus, kan du forvandle din eksisterende til en programbehandler som med enkle håndleddbevegelser kan utføre nær sagt hva det skulle være. Det eneste du trenger er et lite program fra Pointix.

Foto: TK
Foto: TK Vis mer
Publisert

Pop-Mouse fra Pointix er et svært hendig lite program som øker funksjonaliteten til musen din noe ganske betraktelig (programmet ble tidligere kalt Pointix Engine).

Med en vanlig to-knapps mus, hvor du er vant til å operere med funksjonene høyre- og venstre-klikk, samt dobbelklikk, får du med ett lagt til åtte nye grunnfunksjoner. Og i kombinasjon med skift- og kontroll-tastene dine, får du til sammen ikke mindre enn 24 nye funksjoner lagt direkte under musen din.

Hemmeligheten ligger i spesielle bevegelser du kan gjøre med musen. Pop-Mouse oppdager disse og forvandler ganske enkelt musen fra å være et munnladningsvåpen til å bli en automatrifle.

Her er det bare å spytte ut kommandoer og handlinger, og etter hvert som du får funksjonene inn i fingrene – eller rettere sagt håndleddet – vil Pop-Mouse øke din effektivitet i behandling av programmer og dokumenter. Her kan det gå fort – til tider kanskje for fort.

Border og glick

De åtte grunnfunksjonene hvor du selv kan skreddersy kommandoene, er delt i to grupper. Dels vil én av fire pop-up-menyer med ulike valgmuligheter dukke opp når du beveger musen ut mot hver av kantene til skjermen, dels kan du rulle musen med klokken eller mot klokken, eller bevege den frem og tilbake vertikalt eller horisontalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.