Skal du velge NT 4 eller Windows 98?

Microsoft tilbyr for øyeblikket to operativsystemer til kundene sine. Likevel er strategien klar: Microsoft anbefaler Windows NT 4 til bedriftene og Windows 98 til hjemmebrukerne. Skal du følge Microsofts oppfordring eller gjøre din egen vurdering? Vi gir deg overblikket over forskjellene.

Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

Selv Microsoft innrømmer at behovene til en bedrift og en hjemmebruker ikke alltid er helt entydig definert, og de vil selvfølgelig selge deg det du vil ha. Derfor kan det være på sin plass med en behovsanalyse før du gjør ditt valg.

Windows NT 4 har vært på markedet siden høsten 1996, men har blitt oppdatert flere ganger. NT oppdateres med såkalte servicepakker og servicepakke 3 (SP3) er den aller siste. Microsoft har også noen oppdateringer som ikke er med i SP3. De er lagt ut i påvente av SP4, som er nært forestående. I SP4 forventer vi en del ny funksjonalitet som en liten forsmak på NT 5, som kommer om ca. ett år.

Windows 98 er som kjent helt ny. Den er en videreutvikling av Windows 95 med de fordeler og begrensninger som den plattformen representerer. Windows 95 har ikke vært like lett å oppgradere som Windows NT. Den eneste utgaven som har vært i salg i butikken, er den samme som ble lansert 24. august 1995. Den store oppgraderingen OSR2 har ikke vært tillatt solgt separat. Du har faktisk vært nødt til å kjøpe deg en ny PC for å få tak i denne versjonen på lovlig måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer