– Skal jeg fortelle deg hvem som er din ekte venn?

Det er greit å være litt kritisk.

SAMLER INFORMASJON: Visste du at du gir fra deg VELDIG mye privat informasjon ved å ta slike tester på Facebook? Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SAMLER INFORMASJON: Visste du at du gir fra deg VELDIG mye privat informasjon ved å ta slike tester på Facebook? Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ringer på døra di. På trappen står en skikkelse og spør deg:

– Skal jeg fortelle deg hvem som er din ekte venn?

Eh…ok?, sier du, litt forfjamset.

– OK, nå skal du høre. For å gjøre dette må jeg ha litt informasjon. Jeg trenger å vite navnet ditt, hvor gammel du er, kjønnet ditt, om du er i et forhold, hvor du jobber og annen personlig informasjon. Ja, og så trenger jeg en liste med navn på alle du kjenner, sortert på hvor mye omgang du har med dem – altså hvor ofte du prater med dem og så videre.

Litt forfjamset fyller du ut det lange skjemaet vedkommende har med seg. Når du endelig er ferdig, viser det seg imidlertid å være mer.

– Jeg trenger også epostadressen din. Ja, og så vil jeg at du henter alle fotoalbum du har så jeg får sett på bildene du har tatt. Spesielt interessant er bildene du selv er med på – om de så er tatt av noen andre.

Hvorfor trenger du dem?, spør du – nå noe skeptisk.

– Jeg skal … eh … jeg skal jo finne ut hvem som er din ekte venn? Jeg trenger forresten å vite en del ting og du har fortalt dine venner om også. Hvis noen har gjort noe spesielt sammen med deg trenger jeg også vite det. Alt for å finne ut hvem som er din ekte venn, vet du!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer