Skal jeg vente med å kjøpe digitalkamera?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg følger godt med DinSides kameratester og uttalelser vedrørende foto.

Jeg står på trappene til å kjøpe en Fujifilm S602, men så ser jeg at det er noe nytt på gang når det gjelder brikker. Er det slik at Foveon X3-brikken er bedre enn superCCD-brikken i Fujifilmkameraer, og kan den evt erstatt denne i et Fujikamera jeg kjøper i dag? Ville du ventet med å kjøpe digitalkamera til dette blir avklart? Takk for svar! Torbjørn

Datadoktoren svarer

Hei Torbjørn, Jeg kjøpte for en stund siden et digitalkamera til familiebruk. Det er et godt kamera, men akkurat da jeg hadde kjøpt det dukket det opp den ene nye modellen etter den andre, med nye funksjoner, lavere priser, lengre batterilevetid, bedre zoom og bedre bilder.

Dette er et av de store dilemmaene når det gjelder digitalkameraer i dag. Teknologiene er relativt ferske (med unntak av CCD-brikken :-) ), og utviklingen er rivende. Dette til forskjell fra filmbaserte kameraer, der du kan kjøpe et kamera til 5.000 kroner i dag, og fortsatt slå deg på brystet om 10 år og si at du har et kjempekamera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer