Skal Netflix sperre VPN-brukere ute?

Neppe. For brukervilkårene er praktisk talt uendret på dette punktet siden 2013.

POPULÆR TJENESTE: Netflix har tatt verden med storm, og mange bruker tjenester som gir tilgang på annet innhold enn det man egentlig får lov til å se. Foto: NETFLIX
POPULÆR TJENESTE: Netflix har tatt verden med storm, og mange bruker tjenester som gir tilgang på annet innhold enn det man egentlig får lov til å se. Foto: NETFLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere norske (og utenlandske) medier kunne denne uken rapportere om at Netflix nå ville stenge VPN-brukere ute.

Med dette menes de som via VPN-teknologi lurer Netflix til å tro at man befinner seg et annet sted på kloden, slik at man får et helt annet utvalg enn det som er tilgjengelig i sitt eget hjemland.

Bakgrunnen var en tråd på nettstedet Reddit, der trådstarteren postet en lenke til siste versjon av bruksvilkårene, med spesiell fokus på punkt 6c og 6h.

Slik lyder brukervilkårene

I punkt 6c står det som følger (vår oversetting):

Du kan se en film eller et TV-program via Netflix primært i landet der du opprettet kontoen din, og bare i geografiske områder der vi tilbyr vår tjeneste og har lisensiert filmen eller TV-programmet. Det tilgjengelige innholdet vil variere med geografisk plassering. Netflix vil bruke teknologi for å verifisere din geografiske plassering. (…)

Og i punkt 6h:Vi kan terminere eller begrense din bruk av tjenesten, uten kompensasjon eller varsel, dersom du (i) bryter, eller vi har grunner til å tro at du bryter, en eller flere av disse brukervilkårene, eller (ii) om du er involvert i ulovlig eller ureglementert bruk av tjenesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.