Netflix

Skal slå ned på kontodeling

Brukere kan bli nødt til å betale ekstra.

KONTODELING: Netflix er ikke spesielt begeistra for at brukere deler kontoer. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
KONTODELING: Netflix er ikke spesielt begeistra for at brukere deler kontoer. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Ved flere anledninger har Netflix uttrykt sin misnøye med at kundenes deres tøyer reglene for kontodeling, og nå varsler selskapet at det skal bli enda strengere.

Nyheten kommer kun uker etter at Netflix økte abonnementsprisen i flere markeder – i Norge unnslipper du foreløpig – og innebærer at dersom du deler kontoen med en som ikke bor i samme husholdning som deg, blir du nødt til å betale ekstra.

– Selv om disse husholdningsabonnementene har vært veldig populære, har de også skapt litt forvirring om når og hvordan Netflix kan deles. Et resultat av dette er at kontoer deles mellom husholdninger – noe som påvirker vår mulighet til å investere i bra serier og filmer for våre medlemmer, skriver Chengyi Long, sjef for produktinnovasjon i Netflix, i et blogginnlegg.

Testes først

I første omgang vil Netflix teste løsningen med å ilegge gebyr for kontodelere, slik at det ikke er noe som rulles ut øyeblikkelig til samtlige brukere.

Nordmenn slipper også unna den første runden med testing, som vil foregå i Chile, Costa Rica og Peru. Her vil brukerne få tilbud om å legge til en ekstra bruker utenfor husholdningen sin mot å betale et ekstra beløp. I Costa Rica er beløpet 2,99 dollar i måneden, som tilsvarer 26,60 kroner med dagens kurs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.