Skatteetaten advarer mot e-postsvindel

Svindlere prøver igjen å lure nordmenn ved å utgi seg for å være Skatteetaten. Nytt i år er at det hevder det handler om ubetalt eiendomsskatt. Nå advares det.

SVINDEL: Skattetaten advarer nå mot svindel-epost, som sendes ut i deres navn. Foto: Skatteetaten
SVINDEL: Skattetaten advarer nå mot svindel-epost, som sendes ut i deres navn. Foto: Skatteetaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi opplever årlig at skattytere blir utsatt for mange store phishingbølger på viktige skattedatoer, oftest gjennom e-poster med hensikt å lure mottakere til å klikke på lenker og gi fra seg sensitiv informasjon som senere kan brukes til svindel eller ID-tyveri, sier direktør for sikkerhetsstaben i Skatteetaten, Ragna Fossen.

Hvert år rundt tiden hvor skattemeldingen skal sendes inn blir nordmenn tilsendt nye varianter på svindelforsøk via e-post. Disse forsøkene blir anmeldt, men Skatteetaten ber mottakerne være observante så de ikke blir lurt.

I år har spesielt mange blitt tilsendt falske krav på ubetalt eiendomsskatt.

– Vi sender ikke lenger i e-post eller sms, og etterspør ikke bank- eller kredittkortopplysninger i disse kanalene. Du mottar en e-post fra Skatteetaten når skattemeldingen er klar, og eiendomsskatt er det kommunene som administrerer, sier Fossen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer