Skitch - det lille programmet du vil elske

Aldri har det vært så lettvint og elegant å ta skjermdumper. Og piffe dem opp litt.

Publisert
Sist oppdatert

Noen gang hatt behov for å ta et bilde av skjermen din for å forklare andre noe?

Den tungvinte måten er da å ta et skjermbilde, lime inn i Photoshop eller et annet bilderedigeringsprogram og tilpasse bildetutsnittet og -størrelsen, sette på tekst, tegne halvdårlige piler (eller bruke shapes hvis du er mer avansert), lagre bildet, finne det på harddisken og sende det på epost, MSN eller lignende.

Skitch er langt mer elegant.

Det lille programmet finnes foreløpig bare til MacOS og kommer fra Plasq, det samme firmaet som har laget Comic Life. Det har lenge vært tilgjengelig på Mac, men betatestes nå for Windows. Forhåpentligvis skjer det samme med Skitch.

Privat beta

Foreløpig trenger du en invitasjon for å teste ut Skitch, men det ordner du på den vanlige måten.

Programmet er kort og godt et lite og brukervennlig program som kan brukes for å ta skjermdumper og tilpasse dem, tegne på piler, sirkler, skrive tekst, lage skygge og mer til. Du kan også ta bilder med webkameraet og fikle med dem etterpå. Brukergrensesnittet tar bare et par minutter å venne seg til, og etter å ha brukt programmet noen uker gjør jeg nå de fleste ting langt mer effektivt enn om jeg skulle ha gått veien om Photoshop.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer