Skjerm innebygget i brilleglasset!

Dataskjermen er et problem. Den skal helst ha stor skjermflate, men samtidig ta liten plass. Det lureste hadde vært om bare skjermbildet kunne sees – ikke selve skjermen.

Skjerm innebygget i brilleglasset!
Publisert

Firmaet MicroOptical har utviklet en ”skjermbrille” (Eyeglass Display) som de påstår er den første virkelig praktiske løsningen for en skjerm festet på hodet.

Vi har sett andre løsninger som er tunge og klumpete, og som bare er brukbare i helt spesielle sammenhenger. Vi snakker da om jagerflygere og vedlikeholdsarbeidere i kritiske sammenhenger hvor det kreves at begge hender alltid er fri. Det finnes også noen svært nerdete utgaver av trådløs datamaskin og skjerm som brukeren bærer på seg, men disse er laget for moro skyld, som rene eksperimenter.

Basert på micro-LCD

I de siste årene har ny LCD-teknologi gjort det mulig å produsere stadig mindre enheter med høy oppløsning. MicroOptical har tatt utgangspunkt i denne teknikken, og kombinerer den med en optisk løsning.

I korthet går prinsippet ut på at en lysleder og en linse bygges inn i brilleglasset. LCDen sender så skjermbildet inn i lyslederen hvor det treffer linsen og kommer inn i synsfeltet. Øyet vil så oppfatte at skjermbildet svever fritt i rommet.

Siden lyslederen og linsen er både gjennomsiktige og svært små, vil denne løsningen ikke sperre synsfeltet. Ved å endre fokus kan brukeren se omkring seg uten at en stor klump hindrer utsynet. Ved å ”slå av bildet”, blir synsfeltet nesten normalt, bare en liten skygge av linsesystemet vil kunne skimtes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer