Skjerp deg, eller kom deg ut!

Facebooks nyheter ødelegger ikke personvernet. Tvert i mot.

Å, NEI: Blir du nervøs av den nye Facebook-profien din, er det du som har gjort noe galt. Ikke Facebook.  Foto: Colourbox
Å, NEI: Blir du nervøs av den nye Facebook-profien din, er det du som har gjort noe galt. Ikke Facebook. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Nå viser Facebook alt" nærmest roper Aftenposten.no til leserne sine, og nedover i teksten utheves ord som "sjokkert", "snoking" og "feller".

Grunnen: Facebooks profil har fått nytt design. Mark Zuckerberg kaller det Timeline, eller Tidslinje.

Det eneste vi blir "sjokkert" over, er at folk først har forstått at Facebook alltid har handlet om "snoking", og alltid har vært full av "feller".

Å, nei!

Vi har skrevet om Timeline flere ganger, men vi må tydeligvis si det en gang til: Timeline er en ny måte å organisere innholdet på profilen din. Det er nå mye enklere å få frem alt du har gjort på nettstedet siden tidenes morgen. Noe innhold er offentlig, som nye vennskap, sider du "liker" og selvfølgelig innlegg du har valgt å dele offentlig. Slik har det alltid vært.

Les også: Slik får du Timeline - og slik fungerer det

Timeline er ikke noe mer, ikke noe mindre. Mange får likevel totalt spadernoia, og farer nedover tidslinjen på slette-tokt.

"Å, nei. Kanskje det var dumt å skrive elsker deg-meldinger på veggen til kjæresten jeg hadde for tre år siden?"

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer