Google Maps:

Skjønte ingenting: «Snadderhjørnet - aktiv dødshjelp»

Eieren av kiosken Snadderhjørnet i Gjøvik forsto ingenting av Google Maps-beskrivelsen av lokalet deres.

MERKELIG: Snadderhjørnet på Gjøvik blir koblet med aktiv dødshjelp, uten at det noensinne har vært blant tjenestene de tilbyr. Foto: Skjermdump Google Maps
MERKELIG: Snadderhjørnet på Gjøvik blir koblet med aktiv dødshjelp, uten at det noensinne har vært blant tjenestene de tilbyr. Foto: Skjermdump Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Daglig leder for Snadderhjørnet i Gjøvik Hua Xu kunne ikke begripe hvorfor det sto «Snadderhjørnet aktiv dødshjelp - (post i butikk)», når man søkte opp kiosken hans på Google Maps.

Stemmer ikke

- Nei, vi tilbyr ikke aktiv dødshjelp. Det er ulovlig i Norge. Vi er en vanlig kiosk, med post i butikk, sier Xu til Dagbladet onsdag.

Xu sier at han først ble oppmerksom på beskrivelsen av butikken sin på Google Maps for en måneds tid siden, da en kunde sa ifra til ham om det.

Avisa Oppland har tidligere omtalt saken. De skriver at det har stått «Snadderhjørnet aktiv dødshjelp (post i butikk)» over lokalene til kiosken siden august.

Kunde sa ifra

- Det hadde bare dukket opp en dag. En av kundene mine kom inn og sa at vi hadde feil informasjon på kartet.

- Jeg har vært i kontakt med Google og bedt dem fjerne det. De sa at de skulle gjøre det, men jeg ser at det fortsatt står der når jeg søker på Google Maps, sa Xu onsdag.

HAVETS MYSTERIER: Det går hett for seg i kommentarfeltet til denne viralvideoen. Vi finner svar på hva denne skapningen er. Video: Alidupin1 Vis mer

Google om feilen

Kommunikasjonssjef i Google Sondre Ronander, forteller Dagbladet at det hvert år er tusenvis av bedrifter og attraksjoner som åpner, stenger, flytter, endrer åpningstider, og får nye nettsteder, eller gjør andre typer endringer.

- Muligheten til å redigere gir brukerne en sjanse til å fortelle oss hva som må oppdateres. Når det er upassende eller feilaktige endringer, som i dette tilfellet, så gjør vi vårt beste for å ta grep så fort som mulig.

- Vi jobber kontinuerlig med å identifisere og fjerne innhold som bryter retningslinjene våre, og oppfordrer folk til å melde inn slikt innhold slik at vi kan gå gjennom det og eventuelt iverksette tiltak, sier Ronander til Dagbladet.

KIOSK: Hua Xu gjør det klart at Snadderhjørnet ikke tilbyr aktiv dødshjelp. Foto: Skjermdump Facebook / Snadderhjørnet
KIOSK: Hua Xu gjør det klart at Snadderhjørnet ikke tilbyr aktiv dødshjelp. Foto: Skjermdump Facebook / Snadderhjørnet Vis mer

Da Xu snakket med Dagbladet onsdag var han klar på at han ønsket den bisarre beskrivelsen fjernet snarest mulig, slik at det bare står «Snadderhjørnet kiosk», når man søker opp kiosken hans på Google Maps.

Når Dagbladet undersøker fredags morgen, ser man at det ikke lenger står «Snadderhjørnet aktiv dødshjelp».

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer