Google Maps:

Skjønte ingenting: «Snadderhjørnet - aktiv dødshjelp»

Eieren av kiosken Snadderhjørnet i Gjøvik forsto ingenting av Google Maps-beskrivelsen av lokalet deres.

MERKELIG: Snadderhjørnet på Gjøvik blir koblet med aktiv dødshjelp, uten at det noensinne har vært blant tjenestene de tilbyr. Foto: Skjermdump Google Maps
MERKELIG: Snadderhjørnet på Gjøvik blir koblet med aktiv dødshjelp, uten at det noensinne har vært blant tjenestene de tilbyr. Foto: Skjermdump Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Daglig leder for Snadderhjørnet i Gjøvik Hua Xu kunne ikke begripe hvorfor det sto «Snadderhjørnet aktiv dødshjelp - (post i butikk)», når man søkte opp kiosken hans på Google Maps.

Stemmer ikke

- Nei, vi tilbyr ikke aktiv dødshjelp. Det er ulovlig i Norge. Vi er en vanlig kiosk, med post i butikk, sier Xu til Dagbladet onsdag.

Xu sier at han først ble oppmerksom på beskrivelsen av butikken sin på Google Maps for en måneds tid siden, da en kunde sa ifra til ham om det.

Avisa Oppland har tidligere omtalt saken. De skriver at det har stått «Snadderhjørnet aktiv dødshjelp (post i butikk)» over lokalene til kiosken siden august.

Kunde sa ifra

- Det hadde bare dukket opp en dag. En av kundene mine kom inn og sa at vi hadde feil informasjon på kartet.

- Jeg har vært i kontakt med Google og bedt dem fjerne det. De sa at de skulle gjøre det, men jeg ser at det fortsatt står der når jeg søker på Google Maps, sa Xu onsdag.

Google om feilen

Kommunikasjonssjef i Google Sondre Ronander, forteller Dagbladet at det hvert år er tusenvis av bedrifter og attraksjoner som åpner, stenger, flytter, endrer åpningstider, og får nye nettsteder, eller gjør andre typer endringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer