Skjøte skjermkabel?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg er nettopp ferdig med å totalrenovere et gammelt hus i minimalistisk stil. Midt på veggen har jeg laget en innfelt liten boks, hvor jeg har strømstøpsel-, TV- og fiber-/datauttak, samt et 32 mm skjult rør som er forbundet til flere andre steder i stuen.

Foreløpig et disse uttakene skjult av et bilde, men jeg planlegger å plassere en plasma- eller LCD-TV her snart. En vanlig PC skjermkabel har for stort hode til å kunne trekkes gjennom nevnte rør. Er det mulig å klippe av hodet i den ene enden på en lang skjermkabel, og deretter lodde dette på igjen, etter at kabelen er trukket? Finnes det skjermkabler med en ferdig «klikk-skjøt» på kabelen...? Når det gjelder scart finnes det jo løsninger der selve pluggen er separat.

Vennlig hilsen Robert

Datadoktoren svarer

Hei,

Kontakten ("hodet") på en skjermkabel er nok for stor til å trekkes gjennom kabelrørene, men det er ikke mye om å gjøre. Hadde du lagt 40 mm rør hadde det ikke vært noe problem, siden kontakten er ca 35 mm bred.

Men det er klart det går an å klippe av kabelen og lodde på en ny kontakt. Den er jo loddet på under produksjonen, så det er jo bare snakk om å finne en ny, passende kontakt. Et alternativ er å lodde sammen kabelen igjen etter at den er trukket gjennom røret. Da bør du sjekke skjermingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer