Skjøte skjermkabel?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg er nettopp ferdig med å totalrenovere et gammelt hus i minimalistisk stil. Midt på veggen har jeg laget en innfelt liten boks, hvor jeg har strømstøpsel-, TV- og fiber-/datauttak, samt et 32 mm skjult rør som er forbundet til flere andre steder i stuen.

Foreløpig et disse uttakene skjult av et bilde, men jeg planlegger å plassere en plasma- eller LCD-TV her snart. En vanlig PC skjermkabel har for stort hode til å kunne trekkes gjennom nevnte rør. Er det mulig å klippe av hodet i den ene enden på en lang skjermkabel, og deretter lodde dette på igjen, etter at kabelen er trukket? Finnes det skjermkabler med en ferdig «klikk-skjøt» på kabelen...? Når det gjelder scart finnes det jo løsninger der selve pluggen er separat.

Vennlig hilsen Robert

Datadoktoren svarer

Hei,

Kontakten ("hodet") på en skjermkabel er nok for stor til å trekkes gjennom kabelrørene, men det er ikke mye om å gjøre. Hadde du lagt 40 mm rør hadde det ikke vært noe problem, siden kontakten er ca 35 mm bred.

Men det er klart det går an å klippe av kabelen og lodde på en ny kontakt. Den er jo loddet på under produksjonen, så det er jo bare snakk om å finne en ny, passende kontakt. Et alternativ er å lodde sammen kabelen igjen etter at den er trukket gjennom røret. Da bør du sjekke skjermingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.