Skolen glemmer det viktigste faget

KOMMENTAR: Et av de viktigste fagene står ikke en gang på læreplanen i skolen. Det er en skandale, mener DinSides dataredaktør.

Publisert
Sist oppdatert

Jeg er så gammel at da jeg begynte på Handel & Kontor-linjen på Fana Yrkesskole i 1987, var maskinskriving fortsatt et eget fag. Fire timer i uken satt vi foran skrivemaskinene, flotte elektriske Brother-apparater, og hamret. Den peprende lyden kunne høres langt nedover korridorene.

I klassen var det flest jenter, slik det ofte var på H&K. Flertallet av dem ønsket seg en kontorjobb. Guttene hadde forskjellige planer, om de hadde planer i det hele tatt. Maskinskriving var egentlig et tullefag, mente mange. Det var jo andre fag vi den gang mente var langt mer nyttige, som for eksempel Korrespondanse og Dokumentlære, der vi fylte ut skjemaer og remisser. For hånd, naturligvis.

Men maskinskrivelærer Møller-Nielsen visste bedre. Og han klarte dessuten kunststykket å vekke konkurranseinstinktet i oss. Han lovet en hver som klarte over 200 anslag i minuttet en sekser i karakter til sommeren.

Øyenbrynene krummet seg og svetten perlet seg i pannen når Møller-Nielsen stod klar med stoppeklokken. -Se på papiret, ikke på fingrene! Møller-Nielsen var streng. Men han visste hvor han ville med oss. Det så nesten ut som fingertuppenes svar på Rocky Balboa, der de bokset løs på tastene i stadig høyere tempo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer