Skred av nye prosessorer på CeBIT

CeBIT er verdens største messe for data og elektronikk av forskjellig slag. I de senere år har mye av fokus vært på mobile enheter, men tradisjonelle dataprodukter har fremdeles en betydelig andel.

Skred av nye prosessorer på CeBIT
Publisert
Sist oppdatert

CeBIT i Hannover som foregår i mars måned, er en spesiell opplevelse. Et enormt messeområde, med hundretusener av besøkende, i en relativt liten by med alt for få hotellsenger. Det resulterer i mange merkelige innkvarteringsløsninger, enten i private hjem uten telefonmulighet, eller plassert langt av gårde med herlige tilleggsopplevelser som flere timers reise med tog eller bil til og fra messen.

Comdex som foregår i november i Las Vegas, representerer den motsatte ytterlighet, med langt færre besøkende og en overflod av hoteller, innenfor et relativt lite område. Temperaturen er også langt mer behagelig...

Men CeBIT byr på flere produktlanseringer

Alle store produsenter forsøker å holde kortene tett til brystet når det gjelder lansering av nye produkter. Likevel lekker det hele tiden ut informasjon, som en del av markedsstrategien.

Ryktene om nye prosessorer, som nå verserer i forkant av CeBIT dreier seg først og fremst om nyeheter fra AMD og Intel, både for skrivebordet og for servere.

AMD

AMD har en solid plass i det europeiske markedet, og lanserte Athlon på CeBIT sist år. I år er det først og fremst Athlon 2100+ og mobil-varianten Athlon 1600+ for bærbare, som forventes lansert om få dager. Disse prosessorene er direkte konkurrenter med de siste lanseringene fra Intel, både for stasjonære og bærbare PCer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer