Skrinlegger iPad-konkurrenter

To store utfordrere blir ikke noe av likevel.

Skrinlegger iPad-konkurrenter
Publisert
Sist oppdatert

Det er en trist dag for alle som gleder seg til konkurrentene til Apples nettbrett, iPad, kommer til markedet. Nå tyder nemlig mye på at to av de mest omtalte utfordrerne, HP Slate og Microsoft Courier, rett og slett ikke blir noe av likevel.

Det hevder i hvertfall de populære og som regel godt informerte teknologibloggene Gizmodo og TechCrunch.

DinSide Data omtalte for en tid tilbak de to iPad-utfordrerne, sammen med flere andre som enten er på vei til markedet eller fortsatt befinner seg på tegnebrettet, i denne artikkelen.

Les også: DinSide Data har testet iPad. Her er våre inntrykk

- Windows 7 er årsaken

HP Slate Foto: HP
HP Slate Foto: HP Vis mer


Ifølge Techcrunch er det kombinasjonen med strømkrevende prosessor og Windows 7 som er hovedgrunnen til at Slate-satsningen til HP ikke ser ut til å bli noe av. Operativsystemet er rett og slett ikke optimalisert for berøringsfølsomhet, i hvertfall ikke i sett i forhold til Apples iPad.

Det spekuleres dessuten også i at HP sitt nylig annonserte oppkjøp av Palm er en del av årsaken, og at HP vil komme tilbake med et nytt produkt basert rundt webOS senere i år.

HP Slate var et konkret produkt, og ble blant annet hyllet av Microsoft-sjef Steve Ballmer under CES-messen i januar. Microsofts Courier-prosjekt, en sammenleggbar dobbelskjerm-løsning, var fortsatt på prototypestadiet da det ble skrinlagt.

Prototype av Microsoft Courier Foto: Engadget
Prototype av Microsoft Courier Foto: Engadget Vis mer


Microsoft har ingen planer om å bygge et slikt produkt nå, skriver vårt søstermagasin Digi. Du kan lese mer om skrinleggingene i disse Digi-artiklene:

Microsoft skrinlegger Courier
HPs tablet går i vasken

Les også: Disse vil ta rotta på iPad

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer