Skriv opplyst

Logitech byr på lysende taster i et flatt og lekkert tastatur.

Publisert
Sist oppdatert

Tastaturet er viktig for den som skriver mye. Det skal ha riktig utforming for behagelig håndstilling og gi god tilbakemelding fra tastene. Samtidig skal det være stillegående, og at det tar seg bra ut er heller ingen ulempe.

Vi har prøvd mange tastaturer gjennom tidene, uten å ha fått noen egentlig favoritt, det skjer stadig noe nytt som er kjekt å ha. Samtidig er det slik at forandring fryder, og det er ikke de store summene man legger igjen når man kjøper nytt tastatur.

Lysende forbedringer?

I Logitechs nyeste tastatur "Illuminated Keyboard" er det lagt vekt på et flatt, elegant og behagelig design i kombinasjon med lysende tegn på tastene.

Skriv opplyst


Skriv opplyst


Lysende tastatur dukket opp på MacBook Pro for noen år siden, og vakte berettiget oppsikt. Det er både veldig stilig og veldig praktisk, spesielt for en bærbar som ofte blir brukt i miljøer med varierende belysning. Da tennes lyset automatisk.

På Logitechs tastatur er tastene alltid belyst, og du kan justere intensiteten med en knapp på tastaturet i tre trinn pluss av.

Intensiteten på fullt er på ingen måte plagsom, det ser faktisk ikke ut som det lyser i det hele tatt. Tegnene står bare tydelig fram og derfor er det behagelig for øynene. Først når du slår av lyset er det påtagelig at det lyser.

Skriv opplyst


Noen tastaturer har vært digre konsoller, med mange ekstra taster og spaker for direkte styring av en mengde funksjoner. I teorien er dette utmerket, og vi har selv brukt flere varianter av disse. Men i praksis har vi svært sjelden brukt disse snarveiene. Det skyldes at man må flytte hendene slik at det ofte blir en omvei til snarveien. Da er det lettere å bruke mus og standard tastaturfunksjoner i stedet.

De eneste spesialtastene på dette tastaturet styrer justering av lydstyrke og lysstyrken.

Skriv opplyst


I bruk

Tastaturet er svært behagelig i bruk, det er nesten lydløst og anslaget gir en tydelig men behagelig tilbakemelding.

Anslagsdybden er den samme som på andre Logitech-tastaturer, selv om høyden på selve tastaturet er langt mindre.

Plasseringen av Home, Del og Insert-tastene er litt annerledes enn på andre tastaturer, her er Home og End plasser ved siden av PgUp og PgDn mens Del-tasten har fått hele plassen til venstre for seg selv. Insert-tasten er forvist til øverste rad sammen med PrintScreen og Pause/Brake - der er den ute av veien for de fleste.

Funksjonstasteene har dobbeltfunksjon som aktiveres med FN-tasten. Du kan sette opp funksjonene til disse tastene i SetPoint-programmet som følger med og skreddersy til dine ønsker.

Skriv opplyst


Konklusjon

Illuminated Keyboard er et utmerket tastatur, både elegant og funksjonelt. Har du en arbeidsplass hvor det mangler lys til tider er det ekstra praktisk, men du kan også se på belysningen som en evigvarende ny lakk på tastene og du behøver aldri være engstelig for å slite vekk lakken når du renser tataturet.

Tastaturet koster rundt 600.- kroner og er på vei ut til butikkene nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer