Skriv raskere med tastesnarveier

Skriver du samme tekst ofte, kan det gå langt raskere med de rette programmene.

SMART: Det finnes programmer som automatisk kan erstatte litt tekst med mer tekst, og som derfor gjør deg mer effektiv bak tastaturet. Foto: Gajus / Shutterstock / NTB Scanpix
SMART: Det finnes programmer som automatisk kan erstatte litt tekst med mer tekst, og som derfor gjør deg mer effektiv bak tastaturet. Foto: Gajus / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 17. august 2016Hvis du skriver mye, det være seg i jobb eller på privaten, på PC eller mobiltelefon, kan det være at du ofte skriver de samme tingene.

Eksempler er (e-post-)adressen din, HTML-kode, «er på t-banen, fremme om ti minutter», eller hva det måtte være.

Det kjekke er at det finnes løsninger som gjør deg langt mer effektiv om du ofte skriver de samme tekstene. Eller om du ofte skriver enkelte ord feil, for eksempel.

LES OGSÅ: Slik tester du skrivehastigheten din

Selv er vi flere i Dinside-redaksjonen som bruker slike programmer til daglig, og som vi nesten ikke hadde klart oss uten. Med noen enkle tastetrykk kan vi lage punktlister, overskrifter, lenker og annet i artiklene vi skriver – langt mer effektivt enn å skrive inn all koden manuelt i artikkelsystemet vårt.

Her er noen programmer som fikser biffen:

Windows: Texter

Texter er basert på Autohotkey og er laget av tidligere Lifehacker-redaktør Adam Pash. Programmet er ikke så veldig fiffig visuelt sett (og ikke akkurat nytt – vi skrev om det i 2007), men gjør akkurat det det skal – bytter ut tekst du skriver med annen tekst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer