Skriv ut fra hvor som helst

Støtter skriveren din Google Cloud Print kan du skrive ut hvor enn du befinner deg.

HVOR SOM HELST: Med Google Cloud Print kan du godt befinne deg langt uten for allfarvei og allikevel skrive ut direkte på skriveren hjemme i stua. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
HVOR SOM HELST: Med Google Cloud Print kan du godt befinne deg langt uten for allfarvei og allikevel skrive ut direkte på skriveren hjemme i stua. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når man skulle skrive ut noe i «gamle dager», måtte man koble skriveren til PC-en og installere de riktige driverne for å kunne skrive ut.

Senere kom det skrivere med innebygd støtte for trådløst nettverk, slik at man kunne sitte i sofaen og skrive ut billettene til konserten, selv om skriveren stod i arbeidsrommet i annen etasje. Det føltes ganske magisk.

Så kom mobiltelefoner og nettbrett for fullt, og etter hvert også appene som lot deg skrive ut direkte fra den håndholdte enheten.

LES OGSÅ: Skriveren du kan ha med i veska

AirPrint og Google Cloud Print

Spesielt Apple og Google har laget gode løsninger for å skrive ut trådløst hjemme.

Apples AirPrint-teknologi, som ble lansert da iOS 4.2 kom (altså for ganske lenge siden), er svært enkel å sette opp.

Så lenge du har en skriver som støtter AirPrint, holder det å koble den til det trådløse nettverket hjemme, og så kan du skrive ut direkte fra iOS-enheter dersom de er koblet på det samme trådløse nettverket.

Litt på samme måte som AirPlay, altså, som for eksempel lar deg sende video direkte til en Apple TV eller musikk til en AirPlay-kompatibel høyttaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer